LightWEB
LightWeb
Nyheter 2009
Arkiv: Før 2008 | 2009 | 20102011 | 2012

30.12.09                                                    

                                                             Happy new year to all!

 

Vi har hatt fine sledeforhold lenge nå, og mens julen har forløpt med koselig besøk og ellers alt som julen bør inneha har vi fått trent hundene godt! Det har vært ett fantastisk vær i flere måneder, og selvom vi gjerne skulle hatt litt mere snø, kan vi ikke klage når vi kan sele på i hundegården og få trent innover fjellet herfra! Nå når det er fullmåne er det helt utrolig vakkert å bevege seg innover det trollske vinterfjellet i månens lange skygger og sølvlysende skinn!

Vi her på Parken Gård vil få ønske alle venner og kjente og ikke minst gode samarbeidspartnere et riktig godt nytt år! Vi ser frem til nye eventyr i året som kommer, og håper dere er der ute å følger oss på lange og korte løp og turer med og uten gjester i 2010.

 

 

02.12.09

                                        SESONGENS FØRSTE SLEDETUR PÅ BESKADES

 

 

                                 

 

Vi har endelig fått litt vinter også her ute i Langfjorden, men vi måtte laste hunder og sleder i bilen å dra til Alta og Gargia for å kjøre slede! "Normalt" så har vi snø tidligere enn Alta, og Langford er kjent som ett snø-høl, men ingenting er jo som kjent som i gamledager....vilket betyr at vi ikke kan arrangere Langfjordløpet som skulle vært nå i helgen ;o( Vi har i mange år dratt igang ett adventsløp her ute i våre treningsløyper, men snøen og været er det ingen som rår over!

Arne og Kerstin dro med ett 14 og ett 10 spann og fikk en meget god treningsøkt på fjellet. Der var det mange andre også, bla Harald med sine elever, Trine og både Ben og John her fra Langfjor'n!

Kerstin fikk sin debut på slede med 10 spann, og det gikk fint :o) det var mye grynning og tunge forhold og hun klarte seg veldig bra! Bildene er også tatt av henne!

 

 

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

11.11.09.

 

                           MØRKETIDA ER OVER OSS OG BLÅLYSET OG NORDLYSET FÅR HERJE!

 

                                       

 

Mens vi har tatt oss en ferietur til varmere strøk, har handleren vår regjert her på bruket! Det er utrolig priviligert å ha en god og ansvarsfull handler, og vi har vært veldig heldige med våre opp gjennom tida! Kerstin har holdt hundene i full trening, bare unntatt av noen dager når det har vært for glatt,og det er nok ett problem for mange for tiden, og vi lengter "besatt" etter snø og sledeføret.

Det var utrolig godt å komme hjem igjen, treningsturen idag med glade, super-gira hunder som er i godt hold uten poteproblemer var var vanvittig fin! Vi har godt stabilt vær med kuldegrader, så det er bare snøøøø som mangler.

Kerstin har og brukt tida på sin store lidenskap fotografering, og vi låner gjerne noen bilder og viser fram på sidene våre!

 

 

 

                                      

 

                                       

 

 

 

                                      

 

13.10.09.                    TRENINGSSAMLING OG BINGIS-MESTERSKAP I ISDANS!

 

                                    

 

Ungene har hatt høstferie og den brukte vi inne på vidda, nærmere bestemt Bingis fjellstue som ligger vakkert til på gamlevegen midt mellom Masi og Kautokeino. Vi hadde med to tolvspann, og fikk trent bra hver dag! Stor forskjell å trene på veger med firhjulingen avslått mot de treningsløypene vi har her ute-flott for hundene med variasjon. Litt rypejakt ble det tid til, men det ble med de som ble sett...Store og små-to og firbeinte koste seg i fem dager, og her hjemme ved kysten har nordvesten nå skikkelig tatt tak, så sledeføret er ikke langt unna hvis ikke snøværet snart slår over til regn!

 

 

 

 

                                          

 

                                      

 

 

                                     

 

 

 

 

 

04.10.09

                                                   FØRSTE SNØEN HAR KOMMET

 

                              

 

Dette bilde er tatt for ett par dager siden, og det var helt supert for hundene å få fornemmelsen av vinter med tre/fire cm snø under potene! Det har snødd mye idet siste så på fjellet er det helt hvitt, men her nede i lavlandet er det ikke no særlig som ligger. Det var derimot et fantastisk måneskinn og godt med kuldegrader i natt, så det er delvis frossen mark ute nå! Denne uka er det høstferie her, og vi tar turen til Bingis fjellstue inne på vidda noen dager Der er det flotte treningsforhold med milevis med grusveger å kjøre på, så det blit bra og en god avveksling for hundene. Det skal være høstsamling i Alta trekkhundklubb til helgen, så da blir det folk og hundesomt!! Litt spennende er det at værmeldings sier snø...så kanskje vi må overvintre der inne hvis vegen snør igjen! Nå i helgen har det vært masse besøk av Arnes slektninger fra Oslo, og det er stor stas med bondegård og hundegård å da særlig valpene, bildet under er Lisa og valpene hennes som nå er blitt 5 uker.

 

                                        

 

                                          

 

Ellers går treninga bra, det er 16 åringer i trening og det er vanskelig å finne noen svakheter hos noen av dem! De er utrolig mange talenter, og på denne tiden så går hundene så godt at man har følelsen av at man må være uslåelig denne sesongen;-) Vi har hatt Øytun og Harald Tunheim sin klasse på besøk, og det er en årlig happening som er like koselig hvert år. Elevene hans får komme å være med en dag i en annen hundegård, noe de syned er spennende og lærerikt. Vi gjør jo alle ting litt forskjellig, og siden det iår er bare jenter i klassen synes de kanskje det var hyggelig å være med en jente å trene! Arne og Harald har jo kjørt hund sammen og konkurrert mot hverandre i en mannsalder snart...og er gode kompiser med mange historier og fortelle!

 

22.09.09

                                                 VAKRE VAKRE LANGFJORDBOTN

 

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er en fryd å trene hunder i dette terrenget og med den fantastiske naturen som omkranser oss på våre daglige runder! Det er desverre også en del av sanheten at vi har begrensa med løyper slik at det etterhvert blir litt ensformig og  monotont med de samme rundene... men man kan ikke få alt!! Alle bildene er tatt av handler'n vår på dagens treningstur!

 

                                 

 

16.09.09.

                                     VAKRE TRENINGSFORHOLD OG LISA MED SINE MUSIKKBARN

 

                                            

Lisa fikk seks valper den 27 august, fire tisper Jazz, Opera, Blues, soul og to hannhunder som heter Reggie og Rock!

Hun er en utrolig god mor, og veldig stolt! Hun deler gjerne og poserer så bra at det nesten skulle vært innlært! Hun er nå den eneste som ikke er i trening, så med Nano i spannet har vi akkurat tre 12 spann igang.Etter å ha måtte stå noen dager pga reindrifta er det nå fullt kjør hvor alle er ute hver dag! Det er mye godt vær, legger ved noen bilder fra treninga idag hvor det ganske tydlig kommer frem forskjellen på hvor det har gått reinsdyr i løypa og hvor de ikke har vært!

 

 

 

 

 

 

                                           

 

 

 

 

 

14.09.09

                                           LØYPESTIKKE DUGNAD FOR FINNMARKSLØPET

 

                                       

 

 

Søndag var det innkaldt til stikkedugnad på Kvenvikmoen. Finnmarksløpet har per dags dato ca 4000 trestikker som skal males opp og buntes sammen før mars!Lenge igjen kanskje, men alle har mere enn nok å henge fingrene i, og treningsturene blir bare lenger og lenger utover, noe som ikke akkurat frigjør mere tid!

Vi fikk gjort en hedelig start innsats, og kan kvittere ut ca 1500 klare til å merke vinterens løp! Sosialt og koselig, så takk for laget! Treningsløypa vår er stengt av reindrifta om dagen, så det er noen stille dager på treningsfronten! Dette er en årlig happening, og så lenge det ikke blir så mange dagene går det greit! Vi er snart på sporet igjen...

 

 

10.09.09                               

                                                      Jakt-start -blåbær-kantareller og hundetrening

 

 

 

 

 

 

                                           

 Det er høst, og en vakker tid i finnmark! Det er masse fantastiske skatter i skogen og på fjellet som vi prøver å hamstere litt av før vinteren. Det er første jakt dag idag på småvilt, men selvom vi gikk på noen kull her inne på fjellet i sommer så er det lite ryper så vi tar det hele med ro denne sesongen! Men det er masse blåbær og tyttebør og kantareller som skal høstes av, og snart er det slakte tid for rein!

 

                                         

 

 Det går tusenvis av reinsdyr å venter på å slippe videre på høst og vinterbeite, rett bak gården her i disse dager! Så på alle treningsturer må vi passere rett vedsiden av, men heldigvis med ett gjerde imellom! Det går kjempefint, men er et ekstra spenningspoment, og tøfft mentalt for unghundene som er i ledertrening! Vi har mange gode unge talenter som må læres opp, nå når vi har solgt ut noen kjeme gode lederhunder og to er ute av trening med valper.

Lisa fikk 6 nydlige valper for to uker siden, og er en god og meget stolt mor!

Ellers trener Kjerstin handler og jeg  tre 12 spann, slik at det kjøres to spann hver dag- da får alle gå to dager på og en dag hvile. Nano har også begynt å like å være med, selvom han ikke akkurat kan kalles no talent på trekkfronten!!

 

                                                

 Vi trener nå rundt en times tid, ca 10 km. Det er godt å være igang med høst-treningen på ordentlig, men det har vært mange varme dager som jo trøbbler det til litt! Nå har vi fått den første høststormen, og det betyr vel at det fremover blir gode treningstemperaturer!! Vi skulle gjerne ha kjøpt en Troll vogn, men enn så lenge trener vi med firhjulingen. Ved siden av å måtte passere tusenvis av rein, så er det både vegkryssing og andre utfordringer i høsttrenings traseen vår. Kerstin som er handler denne sesongen har vist seg og være en dyktig kennelhjelp og treningskompanjong. Vi er veldig glad for hennes innsats både med hunder og kuer. Hun har er en uvurdelig hjelp nå når Arne er sykemeldt og ikke deltar slik som han pleier.  Reaktiv Arteritt kan vare i opp til 9 mnd, men han er bedre og ønsker å satse på 100 mila til vinteren også!

 

 

 

 

 Sommeren er definitivt over men jeg legger ved ett bilde av en av sommerens store høydepunkter........fra javre javre - hemmeligvann!!!

 

 

 

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25.08.09

                                                     TROLLVOGNA I LANGFJORDBOTN

 

 

                                                                           

 

 

 

 

 

Vi har vært så heldige å få prøvekjøre Trollvogna som er på veg nordover! Dette er en testvogn som er utvikla som treningsdoning for hundekjørere! Det fungerte meget bra, og det var kjempegøy å trene hundene med den! Vi har ganske krevende høsttreningsløype, med mye opp og ned, kryssing av E6, skarpe svinger osv. Det var dermed med litt skrekkblandet fryd jeg la ut med 12 hunder fra hundegården idag, men bekymringene ble fort gjort til skamme og gleden av å trene hundene med vogna var etterhvert stor! Den er meget godt fungerende med gode solide bremser, kjempegode styreegenskaper og god fjæring! Det var ingen problemer å svinge rundt trær og hjørner, men vi slo litt nedi stein så på en såpass kupert løype kunne det nok vært litt bedre med noe større hjul. Ville også ønset meg en fot brems, for det blir tungt og etterhvert kaldt på fingrene å bremse såpass mye som vi måtte! En parkeringsprems må også konstrueres, men vogna er tung og etter at det verste kruttet var brent hos hundene sto vogna godt på bremsen, det må bare ordnes en bedre låseordning.

En kjempeartig dag på trening for to og firbeinte, dette er virkelig en treningsvogn vi kommer til å vurdere som alternativ til firhjulingen! Vi var impomert :-)

 

 

24.o8.o9.

                                                   HØSTTRENING - VALPER - NYHANDLER

 

 

                                          

 

 

 

 

                                        

 

 

Ny sesong og nye muligheter....her har det vært nyhetstørke på hjemmesidefronten, men det betyr ikke at det er stille og at det ikke skjer mye på Parken! Hundene har hatt en lang og velfortjent sommerferie, bare fyllt av noen småturer ved siden av kos og løse stunder i hundegården. Nå er imidlertid alvoret begynt igjen. Vi har i dag 3 x12 spann i trening, men dette antallet er  litt høyere enn vi ønsker så vi er inne i en prosess med å selge ut noen gode hunder vi på mange måter helst hadde beholdt! Sånn er livet på en stor kennel, hvor det kommer mange håpefulle nye unghunder inn hvert år, å da må det selekteres så man ikke vokser inn i himmelen!!

Vi har to små kull, Nuni med to og en unghund Kawa med fire hvorav to skal til våre tidligere handlere Katy og Ben. Ellers er Lisa parret med Amigo og der kommer det en gjeng i slutten av uka!

 

                                               

 

 

Vi har fått ny handler på bruket, og hun ett funn for oss! Hun har bred erfaring med dyrestell, men er helt uten hundekjøringserfaring. Hennes alsidighet er stor og hun tar ting veldig lett og er kjempeflink og arbeidsom. Dessuten tar hun flotte bilder som jeg håper og tror vi skal få glede av, både på hjemmesiden og ellers!

Planene for sesongen er ikke spikret, men påmeldinga til Finnmarksløpet her startet så Arne er snart å finne på den startlista! Han har desverre ikke vært helt iform i sommer, og går fortsatt sykemeldt men vi er optimister og regner med han er i full vigør snart! 

 

 

26.05.09

                                                                              Lisa


                                 

                                                                                                 Foto ole jonny myrvold

Nå har vi fått solgt alle de hundene som var tilsalgs å vår, og planen er at vi skal parre Lisa når hun får løpetid!Leif Willhemsen skal ha to hunder, Hogne og Totti, som forøvtig er parra med Amigo så der i gården blir det liv! Attendus og Mister skal vi ta med nedover til Jon Olav Borgebund, som har kjøpt flere hunder før hos oss før. Kati og Ben skal ha Timian, Laska og Våk, så de blir boende i bygda og det er vi glad for! Ida skal gå Norge på langs og skal låne med seg Sunny + at vi regner med at tur komanjongen tar med seg Hope som kløvhund, det er to store sterke gutter som blir god hjelp på ekpedisjonen dems som starter i januar 2010.


Ja nå er det bare å finne fram firhjulingen og sparke sykkelen, men imellomtiden har hundene kost seg med late dager i hundegården. Nå er bekken som renner igjennom  hundegården stor og fin, og hundene storkoser seg når de får rase rundt løse!                                 
23.05.09                                                       Isfiske turer i Mai                                         

Kalenderen viser allerede slutten av Mai, og igjen får vi følelsen av at tiden flyyr... noen ganger nesten ifra oss!Sledesesongen er over også hos oss, og det ble litt færre vårturer enn vi hadde håpet på! Noen isfiske turer ble det da, så vi har hatt ntstekt røye og ørret på menyen et par ganger iallefall.

Sesongen har vært hektisk og fyllt opp med turistkjøring og løp, og det er igjen tilfredstillende og få formidle det vakre med nord-norge og hundekjøring til så mange fornøyde gjester! Vi har kjørt ett langt løp hver i vinter og må si oss fornøyd med resultatene, selvom det alltid ligger under at det gjerne skulle vært enda litt bedre! Det er jo det som driver oss videre også, vi er jo overbevist om at neste år får vi ett sinnsykt godt spann...det er mange meget lovende unghunder i kennelen og kombinert med de erfarene så blir det gull!!

Arne og Kati var med Harald Tunheim og klassen på hovedfagstur igjen denne våren og det ble en flott langtur avslutning.


                                         

I påsken hadde vi hyggelig besøk av vår venn og sponsor  Lance Ranger. Han var på veg nordover...til Nordpolen! Så det var passende og stoppe over her i Langfjorden for en siste treningsøkt før han skulle gå den siste graden til Nordpolen. Det er vår samarbeidspartner i London Jason De Carteret som var guide på polekpedisjonen, og en av drivkreftene til Lance var å samle inn penger til ett daghjem for handikappede barn på Mauritsius! Lance har nå vært både på Sydpolen og på Nordpolen, så det neste naturlige målet er å fullføre Finnmarksløpet 500km, noe vi skal hjelpe ham til å relisere i 2011!
Men før det er vi igang med ett prosjekt sammen med en annen engelskmann som heter Steven William. Han har tatt kontakt med oss og vi skal sammen få han igjennom Finnmarksløpet 500km i 2010. Han har hatt en drøm om dette lenge og ved siden av å realisere sin drøm så skal han samle inn penger til leukemi forskning. Vi har ikke noen bilder av Steven når han var på besøk for noen uker siden, men han fikk en super lyninføring i hundekjøring med fjelltur i strålende vær!

Kati og Ben som har vært våre handlere i to år nå har sine siste arbeidsuker på Parken. De har vært til fantastisk god hjelp, men nå er det tid for å videreutvikle seg på hundekjørerfronten og de satser på å bygge opp ett spann og konkurere i langdistanse i fremtiden! De har kjøpt en del hunder og har fantastisk nok fått leid ett hus her i bygda og blir boende her!! Vi er så glade for det, viktig å få nye folk til bygda, viktig med lys i husan og topp med flere hundegale!!

Vi har fått en ny handler som heter Kerstin, og som også er fra Tyskland opprinnelig. Hun har en imopnerende cv og har drevet med mange forskjellige prosjekter fra å redde Kiwi-fuglene på New Zealand til gårddrift og turisme på Island! Vi ser fram til å møte henne, og tror hun blir en god handler for neste sesong.


 

 

                                 

9.04.09                                                 PASVIK TRAIL 2009 3. PLASS                   

                                          Nå er vi langt ut i påskeferien og det føles lenge siden vi var i østfinnmark på Pasvik trail! Det ble en hederlig 3 plass til slutt, og det må man vel være fornøyd med! Selvom det var nært denne gangen også helt til topps, så et snev av skuffelse må nok sies å være tilstedet!!

Jeg fullførte med 7 hunder, Jubel ble satt ut på Neiden og desverre måtte jeg bremse mye for han på andre strekket, så det var kanskje der seiern glapp?

Det ble en flott avslutning på løpssesongen, så jeg må takke værgudene for et utrolig vakkert vær, løpsarrangørene for ett flott løp og Trine og Roger for godt kompani i bilen frem og tilbake! Og ikke minst vår tidligere handler Elisabeth som var handler - superdupert!! Tusen takk til deg og Ingjerd som åpnet huset ditt, kjempefint å bo der hos deg! Ellers må jeg si det er utrolig koselig med alle gratulasjoner og sms*er som kommer underveis og i etterkant, takk til alle som følger med, veldig artig at dere er der....


30.03.09

                                     

                                                

                                                                     PASVIK TRAIL 2009


                                         
Pasvik trail starter om tre dager, og det har ordnet seg med lån av hunder til Arnes turisturer, så jeg kan ta med ett 8 spann og dra østover å delta på "vinterens vakreste eventyr"! Dette ble en bonus mot slutten av sesongen, en positiv overaskelse som jeg ikke hadde trodd ville ordne seg iår! I morra tirsdag kjører jeg til Alta, og sitterpå med Trine K Lyrek til Kirkenes. Roger Fossøy skal og sitte på med oss, og i Pasvik bor vi privat hos Ingjerd Melbø før og etter løpet! Alle skal kjøre i 8spannklassen, så her blir det intern konkurranse.....

                                              

                                                                   Spannet blir JUBEL - LISA

                                                                                        NUNI - DENALI

                                                                                        SABEL - NOME

                                                                                        BOLERO - AMIGO          FØLG LØPET PÅ HJEMMESIDENE TIL PASVIK TRAIL, STARTEN GÅR TORSDAG 2 KL 12                                            


19.03.09                             

                                                                   SVALE KLAR  FOR NESTE TUR


                                           

                                               Tyv og Totti i led over Jotkavann                                                   Solnedgang over Beskades                                             

                                                     


Nå har hundene hatt tid til å restituere seg, og på Lørdag kommer det 10 spente engelskmenn som skal være med oss på tur i 5 dager. Alle kjører eget 5 spann, og vi presiserer hvor priviligerte de er som får kjøre så veltrente og gode hunder! Vi har heldigvis ingen skader etter Finnmarksløpet, men han gamlefar Jesus skal få være hjemme å trene valper når resten av gjengen drar på nye eventyr!

Bildene over er tatt av en journalist som var med på sist tur, Gary Trotter!


                                           FINNMARKSLØPET 2009 ARNE NR 6                                       Jesus og Lisa i tet ut fra start

Da er eventyret over for denne gang, og det ble en respektabel 6 plass som Arne delte med Harald Tunheim. Vi er veldig fornøyd med spannet og løpet har vært en en ny fantastisk opplevelse, men 6. plassen er vi ikke helt fortrolig med.... det burde vært litt edlere metall! Men spannet har nok aldri vært bedre og toppformen var nok på plass, det resulterte i at hundene aldri har vært mykere mere utvilte og på "høgget" ! I Sirma når Arne hadde kjørt rett igjennom Varangerboten utalte en av de utenlandske vetrinærene om hundene at de "look pretty dam good" noe som sier mye i den fasen av løpet!

Vi ser at den innsatsen vi har lagt ned i hundene i vinter, hvor vi ved siden av å trene både kvalitativt og kvantitativt bra og nok også får uttelling for alternativ behandling med kiropraktor og stretjing. Dette hade ikke vært mulig hvis ikke Jon og Pam hadde støttet oss økonomisk, så vi er meget takknemlig for den velvilligheta de har vist oss!

Vi hadde en venn av dem Allan  kiropraktor på besøk uka føre løpet, og etter å ha behandlet både to og firbeinte, er jeg sikker på at det var med på å gjøre en forskjell iår!                     


V i vil takke alle for meldinger og godord, det er viktig å ha mental støtte!Vi er priviligerte som har familie og venner som stiller opp der hvor det trengs, men vi vil spesielt takke de som er med å hjelper økonomisk, Jon og Pam Hearn, Lance Ranger i Attendus! Vil og spesielt få takke Mona på Felleskjøpet i Alta og Labb hundfor med ett kjempe godt løpsfor, som fungerer strålende både til hverdags og på løp!


                                  Arne fullførte med 8 hunder,    Jesus og Lisa, Nunu og Denali, Bris og Kimberly, Tale og Amigo!
Mars 2009Finnmarksløpet

Nå er det bare dager igjen før det braker løs og årets løp, og det store målet for sesongen er igang. Her på Parken står det meste på hodet, samtidig som livet er helt "normalt" med fjøsgåing helt frem til ikveld. Men det begynner å forme seg hauger med pakket og klart utstyr både til mennesker og dyr! Det er jo en hel del utenom som også skal organiseres, når man drar fra gård og grunn og ikke minst unger og resten av kennelen! Vi har heldigvis mange gode familiemedlemmer som stiller opp, og gode venner som hjelper til å tar ansvar når hundegalskapen tar overhånd for oss to infiserte...


Idag var Arne og Ben ute på siste treningstur og det ble en flott generalprøve! Det er desverre noen av de førstevalgte hundene som er ute pga skader men det er ett godt gjennomtrent og delvis meget erfarent spann som stiller på startstreken 7 mars!

Hundene som skal være med på 100mila iår er:


DENALI - NUNI

LISA - JESUS

TYV - SABEL

BOLERO - AMIGO

TALR - MODIG

BRIS - KREKLING

KIMBERLY - CHENET
Vi har hatt gleden av å bli kjent med Allan denne uka, som er kiropraktor og en venn av Jon og Pam fra england! Han er invitert over for å hjelpe oss med å gå igjennom hundene nå før start og løse opp låsninger osv. Dette er spennende og vi har stor tro på at det  kan være med på å hjelpe toppatletene og prestere på løpet! Så imorra før vi kjører til Alta er det Arne sin tur... hele teamet må være tipp topp!!

Vi kommer ikke til å oppdatere her på hjemmesida, vi er jo alle på tur! Vi håper alikevel dere følger med på www.finnmarkslopet.no og på NRK som skal ha daglig dekning av løpet fra lørdag 7 mars. Vi skal gjøre vårt aller beste, så dette blir spennende!! Tusen takk til alle som har hjulpet oss på vegen hit iår igjen, uten økonomisk støtte, mennesklig hjelp og oppbakking så hadde dette ikke vært mulig! Spesiellt takk til Labb og felleskjøpet i Alta , Jon og Pam Hearn og Attendus ved Lance Ranger!

Ben kjører 50mila med noen erfarene og noen unghunder. Han gleder seg veldig, og har gode forutsetninger til å gjennomføre ett godt løp! Følg med på hans prestasjoner også, og kryss fingene for oss på Parken Gård Husky s pretasjoner på årets tøffeste og vinterens vakreste eventyr!


18.02.09


                                  Her er ett nytt blinkskudd av Ben handler!! Det er to av valpene, Banditt og Suki som er ivrige i seletøyet....lovende for fremtiden!!

Ellers er det vinterferie for ungene og vi har sneket oss til ett par dager på hytta. Vi snørekjørte opp med hver vår hund alle fire og det gikk strålende den mila det er inn til Vesterkråa. Idag sende vi Katy og Ben på viddetur, og rapporten sier kaldt vær med mye vind, men glade bikkjer i godt slag! Her er turistoppdrag nå stillt ibero for en stund, og Finnmarksløpet begynner å komme i fokus for alvor. Det er mange forberedelser og detaljer som skal på plass, så nå gjelder det å begynne å nøste trådene!09.02.09


  Vi har fått ett bildr fra en fotograf som var med på den første fem-dagerturen vi har gjort for Voyage Consept i år. Han heter Gary Trotter og har vært på mange forskjellige oppdrag i verden, bla som krigsfotograf i Bagdad.

Det er Fundin han har foreviget med fullmånen, og jeg gleder meg til å se resten av bildene- jeg skal nok legge ut flere når de kommer!

Vi går nå her hjemme å venter på at Arne og gjengen skal komme hjem igjen, men i mellomtiden tar Katy og Ben valpekjøringa veldig alvorlig! Så nå er alle innkjørt, og det er mye spennende unghunder som kommer opp, det er helt sikkert!!

Det er desverre noen skader etter Troms Quest, og Tale halter på en framfot, men vi klarer ikke å finne noe. Hun er i strålende humør, har ikke vondt-les vi klarer ikke å fremprovisere noen reaksjoner, men etter en lite stund med lek og løping med valpene sine begynner hun å halte. Det er jo heldigvis enda lenge til Finnmarksløpet, men litt bekymra er vi nok!

Det har vært kaldt og flott vær idet siste, men det er lite snø, så vi håper det er oss forunt med litt snøvær snart!29.01.09.

Troms Quest ble arrangert forige helg, og er ett nytt løp på 2x8 mil, som ble kjørt i Øverbygd -området i troms. Herfra Parken dro et 3 12 spann, hvorav tredje mann var Jon som kjørte 8 av sine egne hunder, og resten fra oss. Det ble ikke no stor sukseeshelg for ekvipasjene, men dette var en del av en tung treningsperiode, og også utprøving av noen hunder som måtte testes før Finnmarsløpet. Vi fikk en del svar, og det er greit å finne ut av nå, hvem som hvertfall ikke skal være med på den store styrkeprøven i Mars. I år har det vært planen at vi begge skulle kjøre Finnmarksløpet, i hver vår klasse. Det er ett stort løft å få stillt ett spann til start, og to spann viser det seg, blir for mye for oss iår! Marianne har trekt seg, og kommer til å følge Arne på 100mila som handler, som vanlig. Dette er jo en posisjon som hun trives godt i, så selvom det er trist å ikke få gjennomført de planer man har satt, så er det når alt kommer til alt, en lettelse når avgjørelser blir tatt!

Så nå er det fokus på Arne sitt løp, og de hundene han skal stille til start med iår, men handleren vår Ben vil gjerne få prøve seg på 50 mila, så han kommer til å kjøre noen av våre unghunder gjennom, slik at det blir to spann fra Parken iallefall!


Nå står det to store turisturer for tur føst! Søndag starter Arne ut med 8 engelskmenn og kvinner som skal på en fem dagers viddetur med hvert sitt hundespann. Turen går fra Gargia over Bæskades til Soulovopmi - Masi - Nedre Mollisjok - Jotka og tilbake til Gargia, og når denne første gruppa kommer til mål, kommer det en ny gruppe som gjør samme runden uka etter!

Dette er ikke no opptimal trening/oppkjøring til Finnmarksløpet, men noe skal man leve av!! Og  det er takknemlig og formidle hundekjøring til entusiastiske mennesker som har gledet seg til dette eventyret lenge, og de fleste får en opplevelse de rangerer meget høyt, vi har ofte hørt at dette er det mest fantastiske, unike og beste de noen gang har opplevd!


08.01.09

Vi har hatt spennende besøk her på Parken ett par dager! Vår samarbeidspartner og venn Jason De Carteret har vært her i forbindelse med at han hjelper www.christinafranco.com i hennes forsøk på å bli den første single kvinne som når nordpolen fra canada. Jason har selv ledet flere ekpidisjoner til både nordpolen og sydpolen, men det har vært de siste 100-120km eller den siste graden, og han innehar en verdensrekord, hvor de tok seg raskest i verden fra iskanten til sydpolpunktet med en svær Islandsk truck, the challenger!Christina har fått prøve ut overlevingsdrakten i sjø og sjøis, og nå går hun noen dager over vidda for å prøve yt utstyr til turen som starter i begynnelsen av mars iår! Utrolig hyggelig besøk, og vanvittig spennende prosjekt, vi ønsker Christina lykke til, håper hun klarer det!

På hundefronten står det bra til etter Alta todagers! Nå har det  kommet masse snø, så vi har fått noen "grynneturer" i uvær, og det kan kommer  godt med i løpsituasjon seinere, å få litt sånn trening også!Jason og Christina har prøvd ut utstyr som overlevingdrakt, teltlivet med matlaging, skibindinger osv.


04.01.09

ALTA TO-DAGERS

Vi har vært i Alta i helgen å deltatt på årets første løp Alta to-dagers! Løpet går i høyfjellterreng over fjellet Beskades fra Gargia og nesten til Soulovopmi, ca 50 km begge dager. Det har jo vært så lite snø etter at kakelina kom for fullt i romjula med plaskregn og storm fra vest, men heldigvis kom det masse snø i siste liten,så det ble tunge, men fine forhold over fjellet!

Vi hadde tre spann med i løpet, Arne kjørte 12spann og Marianne, og Anved som er samboeren til niese Ida kjørte 8 spann, og alle kjørte samme distansen. I 8 spann klassen var det ei jente ifra Tana, Aila Sarre som knuste alle og ble en suvern vinner, nesten like rask som 12spanna! Marianne ble nr 2, og det var strålende, med Nuni i tet og alle de fire fugleungene i pannet! Søkkimponert over de unghundene som var kjempeseriøse og solide! Anved ble litt lengre ned på lista, men var fornøyd og hadde hatt en fin tur!

Arne ble nr 5 i sin klasse, hvor Roger Dahl og Harald Tunheim tok de to gjeveste plassene, det var veldig gjevnt, men han var nok ikke helt fornøyd med resultatet selvom hundene hadde gjort en bra jobb. Det positivet for han var at han synes spannet var bedre andre dagen, bedre det enn motsatt! Det ble veldig tunge spor, så på den løypa hvor Arne vant for ett par år siden, og løyperekorden er rundt 1.50, brukte de raskeste storspanna idag ca 2.30! Det var vel ikke no fordel å være 100kg da tenker jeg....

Dette er jo som å regne ett sprintløp, så no indikasjon for Finnmarksløpet er det ikke, men løp er løp og det var hyggelig, sosialt og god trening! Nå får vi fortsette med resten...og gleder oss til større utfordringer, og heldigvis har det kommet masse snø her og i helgen! Ut på teningstur, aldri sur...

                  Ønsker alle våre venner og samarbeidspartnere vel overstått jul, og alt godt for 2009

Eldre Arkiv: Før 2008 | 2009 | 20102011 | 2012
 


 
PARKEN GÅRD HUSKY
 
Kontaktperson: Marianne Skjøthaug
Adresse: Parken Gård, N-9545  LANGFJORDBOTN
Mobil: +47 99265604/99104103
Webebside: www.parkengaard-husky.no
E-post: post@parkengaard-husky.no
 
 

 


© LightWeb