LightWEB
LightWeb
Nyheter 2010
Arkiv: Før 20082009 | 2010 | 2011 | 2012


16.12.10.

 

                               DESEMBERLYS OG FANTASTISKE TRENINGTURER PÅ  FJELLET

 

 

                                      

 

For dere som titter innom her må jeg bare beklage at det er så sjeldene oppdateringer....men unskyldningen er at det går i hundre ellers!! Vi har hatt sledeføre lenge, og selvom det desverre ble mildvær så vi måtte avlyse Langfjordløpet, så har det vært flotte forhold på fjellet. Vi har fått mange flotte turer med vakkert desemberlys, måneskinn og stjerner, og på siste tur innover var det magiske stjerneskudd over polarhimmelen også! Vi har hatt besøk av Lance Ranger som har vært her på treningsleir på sin veg mot Finnmarksløpet 2011.Han skal kjøre løpet med våre hunder og vil med dette prosjektet samle inn penger til The Ranger Foundation som skal bygge en skole på Mauritsius. Han har stått bak flere store prosjekter der nede for handikappede barn, og har på sine polekspedisjoner samlet inn mye penger til disse veldedighetsprosjektene.  Det blir altså to 8 spann herfra på 50 mila iår, hvis Arne klarer å holde seg unna 100mila...han er veldig fornøyd med hundene nå så det rykker nok ganske kraftig i sparkefoten....

Nå i helgen er det tid for den årlige langkjøringa sammen med Harald og noen av elevne hans fra hundekjørerklassen på Øytun. Olivia og Arne tar med hele kennelen inn til Soulovopmi hvor de møtes, så blir det hardkjør de neste dagene. I fjor begynte den helgen dramatisk med ett heftig møte med en reineier som knivstakk flere av hundene til Harald, men den episoden er heldigvis skværet opp i så vi satser på at de alle får noen supre treningsturer!

 

                                             

 

 

 

 

 

26.10.10.                                            Mens vi venter på snøen

 

 

                                      

Dagene går og blir til uker og måneder, og nå er det plutselig slutten av oktober! Vi trener godt og er i rute, og ligger omtrent på samme treningsmengde som vi har gjort tidligere år. Handleren vår Olivia er superflink, og gjør en stor innsats på atv'n, men også med daglig stell og tur og sosialisering av valpene! I helgen var vi i Nordreisa og deltok på Nordreisa hundekjørerlag's treningsamling og miniseminar. Det var supert å trene på fremmede løyper, så selvom været var heller vått og begredelig var alle veldig fornøyde med avvekslinga. Vi hadde med oss 2x12 og fikk låne to atv så vi kunne kjøre hvert vårt spann samtidig. Artig løypelabyrint, som jeg var glad jeg fant vegen ut fra igjen...Etter treninga så var det foredrag med Hilde Askild som er den første kvinne som vant Finnmarksløpet 500. Hun og jeg har vært handlere på 100mila imange år sammen, så vi har tilbragt mange timer i hverandres selskap...og det var veldig koselig å se henne igjen og høre om hennes teorier og erfaringer rundt hundehold og trening. Hun har bred erfaring med hund, og det var gøy og se at vi har mye samenfallende oppfatninger om hvordan "ting" bør gjøres! Vi skal forøvrig delta begge i Femundløpet 400 til vinteren, og det blir kjempe gøy å kjøre løp ilag!

Jeg har også meldt meg på Finnmarksløpet 500 iår, så her på kennelen er damenes sesong! Arne kommer ikke til å kjøre 100mila, og det er 9 år siden sist han ikke sto på startstreken på Finnmarksløpet! Det er litt rart for oss begge...men artig å ha en litt annerledes sesong å se fram mot, og jeg er veldig motivert å gira på å ha to store løp å jobbe for. Det er også en venn og sponsor fra Sveits/England som skal kjøre 50 mila med våre hunder, og det blir ett annet spennende prosjekt! Lance Ranger har ikke veldig mye hundekjører erfaring, men har vært både på nordpolen og sydpolen, og dette er noe han ser frem til med stor entusiasme og ydmykhet.

 

                                      

 

Mørketida nærmer seg og akkurat nå er det frost og flotte barmarksforhold. Vi har hatt 20 cm snø, men sledeføret lar vente på seg! Vi håper at snøen kommer i god tid før første helgen i desember slik at vi kan arrangere Langfjordløpet, men det vil bare tiden vise!!

 

                                      

   Bildet er fra ifjor, men vi har hatt noen flotte nordlys netter allerede iår, og ser frem til nye sterke Borealis-opplevelser!!

 

 

 

04.09.10

                                                           HØST I LANGFJORDEN

 

 

                                     

 

                                     

 

 Sommer'n er long gone og vi skriver første uke i september allerede! Tida går som vanlig fryktlig fort, men det er vel tegn på at ting er bra! Vi er godt igang med høstreninga, og har akkurat nå en liten stopp pga reinsdyr! Vi bor og har hundegården bare 500 meter fra flytte vegen til tusenvis av rein som flytter seg om våren ut til kysten, og nå om høsten tilbake til innlandet. Rett på løypa vår er det ett sperre-gjerde som holder dyre på rett plass, og nå har sidaen flokken inne i samlegjerdert for å merke kalver osv. Vi kjører bare 50 meter fra store flokker og det er lite problematisk! Reinen gidder faktisk ikke alltid å rise seg opp engang når vi passerer, og vi får trent ledere og fokus hos unghundene...noen av dem er over middels klare for litt reinsteik!!

Vi har fått handleren for kommende sesong ihus, og Olivia fra Belgia er ei trivelig og flott jente som jeg er sikker på vi vil trives godt med denne sesongen. Hun har ikke mye vinter og slede-erfaring, men har vært frivillig på Le Grand Odysee ett par år og har litt innblikk i hva hundekjøring er for noe! Vi har ca 30 hunder i trening, og kjører som vanlig tre spann fordelt på to hver dag så alle går to dager på og en dag pause. Vi solgte ut noen gamle gode ledere og en del litt yngre hunder i vår, og har en god blanding av unge lovende og godt etablerte hunder i stallen. På denne tiden føler jo alle seg som verdsensmestere når man er ute med hundene, og vi er også godt fornøyde med de vi har å jobbe med utover sesongen! Målsetningene er å stille i så mange løp som mulig, men det ser ut som det ikke blir 100mila iår! Vi har ett spennende prosjekt på gang med to engelskmenn som skal begge skal kjøre hundene våre på 50mila, men dette kommer det mere om senere! Første store mål blir Mariannes deltagelse på VM Femundløpet 400 i februar! Ellers nyter vi høsten med sopp og bærsanking, og har for første gang klart å plukke nok multer her ute til vinteren!

 

 

 

                                             

 

 

 

 

 

16.06.10.

 

                                                                    SOMMER-FERIE

 

                                      

 

Her nyter Mina og to av valpene til Lisa og Fundin deilige vår-sommer dager ute i hagen! Nå er det skolefri og sommermodus på Parken Gård Husky, men i gårdsdrifta er det høysesong. Hundene nyter rolige dager, men når firhjulingen har fått bremser(?) igjen så skal vi nok ut å kjøre litt!! Vi har fortsatt noen hunder til salgs, så ta bare kontakt hvis det er interessant! Hope som er tre år og har gått Norge på Langs i vinter er en råsterk hannhund, med ett utrolig gemytt etter linjer fra Ralf Johanesen og Parken Gård Husky! Eller er det noen ettåringer som må ut for å gjøre plass...å så er det Svuku som er fra Brennodden linjer, en super dame på tre år som har vært her siden hun var valp. Går godt foran, og ville nok ha godt av å komme på en litt mindre kennel, meget godt potensialet!

Ellers er det nok mange som venter på luene sine rundt om i landet....det har tatt tid for jeg venter på merkelappene som skal være inne i lua! Dere er ikke glemt, luene er ferdige å jeg sender dem ut med sommervarmen så snart jeg har lappene!! Ellers har vi prøvd ut ett nytt lue produkt, SOMMER LUA/BYHUA som har samme flotte mønsteret, men uten for og øreklaffer!

                                     

 

Ellers er det ett kull til på gang her på bruket og det erverdige Jesus som har parra gode gamle Tale, og dette er to av våre mestvinnende og beste langdistansehunder som begge begynner å trekke på årene, så vi ser frem til valpene her, det blir spennende for fremtiden!!

 

 

18.05.10.

                                        Fantastiske vår-turer med godt føre, knall vær og fiskebitt

 

                                       

Vi har avrundet turistsesongen med en super tur her i vestfjellet! Turen bød på noe av det beste fjellet kan by på, både godt vær og føre og ikke minst masse fisk! Vi har fortsatt godt føre her selvom det har vært tidenes maivarme de siste dagene med over 20 grader. Vi var på hytta i helgen og regner med at det blir tur igjen i pinsehelgen, men nå tiner det fort! Det er alikevel godt med snø i fjellet, så nå når elvene går opp og vannet renner ut av snøen blir det bare velstand :o)

 

 

 

                                        

 

 

 

06.04.10.                                                    TIDA FLYYR!!!

 

 

                                   

Det er ikke akkurat for ofte oppdateringer her på sida vår, men det har vært hektiske tider så dere som måtte savne litt nye bilder og oppdateringer må bare ha oss unnskyldt!

Finnmarksløpet er historie, og det er allerede ukesvis siden vi kom hjem fra årets store styrkeprøve! Det var tidenes tøffeste felt, og sikkert 10-15 gode kandidater til pallplassene. Arne holdt teten lenge, og spannet virket bra, men det skulle ikke mye

 " feilskjær" til før teten glapp, så etter en litt dårlig ettappe inn til Varangerbotn var "toget godt", og vi måtte innse at det ikke ville bli topp-plassering iår! Det endte på en hederlig 11 plass, og vi er tålelig fornøyd med løpet, selvom det ble den dårligste plasseringen Arne noen gang har hatt!!

Det var mye ståhei før løpet iår, og en av grunnene var at Kronprins Håkon Magnus skulle komme å åpne løpet. For oss var det spesiellt for det var Mina's 10 års dag, og hun skulle få møte og gi Kronprinsen en lue fra oss! Dette hederlige oppdraget klare hun fantastisk bra, og vi var litt stolte når vi så at Kronprinsen kjørte avgårde med sin nye lue opp til omstarten like etterpå!

 

                                        

                       Handler'n vår har tatt en del flotte bilder fra årets løp som jeg skal få lagt inn når det blit tid!!

Vi har hatt noen fantastisk flott Påske dager her i Langfjorden, og til helgen er det tid for årets siste løp, Pasvik Trail! Dette løpet hadde jeg meldt meg på for lenge siden, og Arne for litt siden, men vi har måtte revurdere og melde avbud iår! Vi har lånt ut noen hunder, og kommer til å følge ivrig med, hvis det ikke blir en ny fjelltur!

                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

10.03.10.                                            FINNMARKSLØPET 2010

 

 

                                   

 

Ja, da er det tid for avreise til Alta å årets Finnmarksløp! Arne skal delta på 100mila for 20 gang og vi er spente og optimistiske! Det har snødd i tre dager her i Langfjordbotn nå, og det betyr at vi har snart to meter snø, og det forenkler jo ikke innspurten med pakking av bil osv...men vi kommer vel i havn!

De hundene som blir med er Lisa, Tale, Denali, Nuni, Tyv, Sabel, Solan, Chenet, Kimberly, Bolero, Amigo,Fink, Falk, Nome eller Svale! På bildet over som ble tatt av Ole Jonny Myrvold ifjor ligger Lisa å tar en velfortjent hvil på et sjekkpunkt!

Mina ble jo født under Finnmarksløpet i 2000, og fyller 10 år på startdagen13 mars. Iår skal hun få hilse på og overekke vår Kronprins Håkon Magnus en hundelue ifra Parken, og det er jo stas å få lov til på burstaen sin!

NRK skal følge løpet med daglige sendinger, og det blir oppdateringer på nettet www.finnmarkslopet.no så følg med oss der, for vi har ikke mulighet til å oppdatere her på sidene desverre!

 

 

23.02.10.

                                                 FLOTTE FORHOLD OG POSITIVE TANKER

 

 

 

                                     

Nå i disse OL tider er det litt hardt å rive seg løs fra TV skjermen å opprettholde trøkket i forberedelsene til Finnmarksløpet, men det hjelper godt på at det er masse snø og flotte sledeforhold både her hjemme og på vidda! På bildet over er Arne på tur til Beivasgjedde med løpsspannet, og det ser ut som han nyter turen sittende på Kjell's oldmansled! Han har fått låne denne sittesleden til løpet iår, å siden han var syk i hele sommer og høst er det godt å ha den i bakhånd hvis det viser seg at det blit tøfft for leddene i knær og ankler å stå i 100mil!

 

                                      

Vi har fått trent godt og synes at spannet er solid og godt foreredt til årets 100mils lange løp. Det er jo ikke mange sjangsene langdistanse hundekjørere har å måle seg med konkurentene, og for oss er det Arnes Finnmarksløps deltagelse som er det store målet iår som mange tidligere år. Han har ikke en dårligere plassering enn 8ende på 100mila de siste 15 årene, og vi satser på å plassering i toppen igjen iår, og er optimister som alltid!!

Det har vært sprengkaldt i hele Norge store deler av vinter'n og her er inget unntak! Det byr på utfordringer som hundekjører både for hunder og kjører, men det tar også en del ekstra tid for oss som er bønder med ett uisolert fjøs! Kyrene klarer seg bra, men det blir en del ekstra med frossent vann osv!

Vi har fått en god avtale med HERBALIFE og bruker nå begge produktene daglig! Vi har begge erfaring med produktene på løp, og er overbevist om den positive effekten det har. Det gir overskudd og energi, hjelper til å holde hodet kaldt og klart....og har en god effekt på å få god søvn de få timene det er mulig, og også motvirke kramper som ofte kan være ett problem. Vi har i den forbindelse blitt spurt om å holde ett foredrag om våres hundekjørerliv og erfaringene med HERBALIFE, og det skal være på Rica hotell i Alta på lørdag 27 feb- samtidig som det er alternativ-messe i Alta! Litt skrekkblandet fryd, men spennende!!

 

                                  

Lars Monsen er på OL sending daglig med hundekjørerlue her fra Langfjorden og Parken Gård Husky, og det er jo artig og er med på å øke etterspørselen på luene! Det var en journalist her fra Finnmark Dagblad og laget en reportasje on Hundekjørerluene fra oss som kommer i ett Finnmarksløpsbilag fra avisa den 6.mars. Vi er og med i Nordlys sitt Finnmarksløpsbilag, som vel skal relanseres nå før starten går den 13 mars-på Minas 10 årsdag!

Nå går tida farlig fort frem mot startdagen, og vi skal gjøre vårt beste i den tida for å forberede oss og hundene maksimalt! Vi har hatt kiropraktor i hundegården igjen for en gjennomgang, og det ser bra ut. Hundene har tålt langturer i -30/40 godt og virker i storslag! Vi gleder oss masse, og iår blir det handleren vår Kerstin og nabo og venninne Kristianne som skal være med meg rundt i handlerbilen.

 

18.01.10.                                           SOLA ER NESTEN KOMMET TILBAKE

 

 

                                            

Det er desverre litt mørkt på bildet over, men det gir dere en smakebit av hvilket skue vi har på himmelen om dagen! Den vakre mørketida, som er mest blå..er nå iferd med å slippe taket og det er et utrolig fargespill som herjer på himmelen! Solen er rett rundt hjørnet, og det er alltid utrolig godt å se den skinne over fjelltoppene igjen. Etter Alta 2-dagers har hundene hatt noen dager med mest ro, og heldigvis er det ingen som ble skadet på løpet. Nå er det derimot langkjøringer som står for døren, og vi håper at vær og føre holder stand. Vi har flotte forhold, og selv den beryktede nedkjøringa fra Rundfjellet er helt ok, - Arne dundrer ned med 14 uten problemer! Det er desverre ikke like fine forhold overalt, så Troms Quest som skulle vært arrangert til helgen har måttet avlyse pga snømangel!! Ser ut som det blir mildere og vanskligere jo lengre nord man kommer....

Vi har inngått nye sponsoravtaler og er glade for å være en del av Herbalife og ser fram til å bruke produktene deres fremover! Vi har erfaring med det fra før, og mener det er gode løsninger for vår type ekstremidrett.

Vi vil og få igang et samarbeid med en levrandør av klær -snowtrade- og ser frem til å prøve ut deres ekstrembekledning.

Vi vil også inngå ett samarbeid med ett engelsk firma som selger hundeutstyr, www.snowpawstore.com  Peter Kay-Kujawski var med oss på en femdager tur for noen år siden, og vil nå støtte oss med noe utstyr.

Nå ser vi fram mot neste uke når vår venn Jon Hearn's kiropraktorkompis Alan Craft fra england kommer, og skal være hundesjaman i hundegården noen dager! Han var her og behandlet hundene våre før løpet ifjor, og vi ser meget positive resultater av den type kiroprakisk behandling og forebygging. 

                                    

 

 

 

 

 

 

 

11.01.10                          Alta 2 - dagers...Arne nr 2 og Kerstin nr 3

 

                                     

Da er helgen gått over i hverdag igjen, og vesta-været herjer utafor! Men vi har hatt en flott helg i Alta og Gargia, hvor Alta 2-dagers har vært arrangert. Vi stilte med to spann, Arne i 12 spann og Kerstin i 8 spanns klassen. Marianne ble engasjert i arrangementet, og var tid-tager. Etter første dag ledet Arne, med 2 min på nestemann Martin Fixsen og med Roger Dahl og Harald Tunheim på de neste plassene. Han var litt overrasket, for han måtte starte ut med 11 hunder for hovedfartslederen Tyv fikk en rift i beinet rett før start, så hun ble satt igjen. Det resulterte i at han måtte bytte ledere 3 ganger underveis, for fronten klarte ikke å holde stor nok fart-i forhold til resten av spannet! Det ble sekundstrid på andre dagen og Arne tapte desverre den mot Roger, som slo han med 15sekunder!! Han er fornøyd med spannet og flere av a-spann hundene var ikke med, så det er lovende framtidsutsikter for sesongen! Dette korte løpet betyr egentlig ingenting for de lange løpene som kommer, men det gir en god følelse å se at hundene fungerer bra og restiturer bra, og har fart og glede i seg!

Kerstin kjørte med Lisa som hoved leder og resten av hundene var unge og hadde sin første deby i løp! Kerstin var rookie og spent på helgen, men både hun og hundene klarte seg kjempebra og vi er stolte av 3 plassen hun kapret i kampen mot 26 andre spann! Hele resultatlista finnes på Norges hundekjørerforbunds hjemmeside www.sleddog.no

Tyv hadde heldigvis ingen men av riften, og kunne godt ha vært med på løpet, men avgjørelsen om å sette henne igjen var riktig der og da for man tar ingen sjangser med tanke på hundens helse og vedogvel!

Det var ingen av oss som fikk prioritert fotografering i helgen, så det er ingen bilder fra løpet desverre!

I helgen har det vært start på Le Grand Odysse som er ett etappeløp i alpene- der er det flere nordmenn og gode hundekjørekollegaer av oss som vi følger spent på hjemmesider og den ofisielle løpsida!

Våres neste planlagte løp er troms quest om 14 dager hvor Arne skal kjøre 12 spannsklassen. Marianne meldte seg også på, men pga at arrangørene satte ett tak på startende på 50, så ble jeg ikke med! Det er iallefall sånn at det må komme mere snø her i nord, ellers kan det spøke for hele løpet! Vi krysser fingrene, og håper at vår herre sender noe av den snøen resten av Europa ikke ønsker nordover!

 

 

04.01.10.                               NYTT ÅR MED NYE UTFORDRINGER OG MULIGHETER

 

 

Ja ,da er vi igang med januar og med mange kuldegrader og gode snøforhold er det bare å kle seg godt å komme seg ut å trene hundene! Det blir flotte turer innover fjellet, og spannet ser bra ut!!

Til helgen er det sesongens første løp, Alta -to dagers. Dette er mest morro, å desverre altfor kort til å ha no innvirkning eller gi no pekepinn for sesongen som ligger foran oss. Men de fleste av de som trener til de lange løpene i finnmark og nord-troms bruker å finne vegen til Gargia denne helgen for å bli med å måle krefter i det 5 mil lange løpet som går over Bæskades til Soulovopmi og tilbake. Vi leier oss inn på fjellstua fra fredag kveld, og det er alltid koselig med sosialt samvær med likesinnede hundekjørervenner denne helgen. Vi stiller nok med tre spann,  Arne får velge først å topper ett 12 spann. Kerstin handler og jeg kjører hvert vårt 8 spann, og da får vel egentlig alle hundene som er i trening nå og ikke er skadet, være med!

Våres niese Ida som ikke er ukjent i hundekjører kretser har ett annet stort prosjekt på gang denne vinteren. Hun og en venninne skal gå norge på langs med hver sin hund og pulk. Sunny og Hope er begger herfra kennelen og er valgt ut til denne turen pga at det er store og sterke gutter med god pels som vi jo da håper og tror skal klare denne strabasiøse turen sammen med Ida og Anne Kristine. Jentene har en hjemmeside som dere kan følge www.vintereventyret2010.blogspot.com

Arkiv: Før 20082009 | 2010 | 2011 | 2012
 


 
PARKEN GÅRD HUSKY
 
Kontaktperson: Marianne Skjøthaug
Adresse: Parken Gård, N-9545  LANGFJORDBOTN
Mobil: +47 99265604/99104103
Webebside: www.parkengaard-husky.no
E-post: post@parkengaard-husky.no
 
 

 


© LightWeb