LightWEB
LightWeb
Nyheter 2011
Arkiv: Før 200820092010 | 2011 | 2012
28.11.2011.                            1.ADVENT UTEN SLEDEFØRE

Ja, det er den brutale virkeligheten som vi vel deler med de fleste andre hundekjørere i landet! Vinteren lar vente på seg, men vi har heldigvis snø på marka og kuldegrader så det kunne vært værre......
I Alta er det sledeføre på Bæskades, og det valfartes dit for å få trent litt distanse, om ikke værmedlinga slår til denne gangen heller med den nordvesten de lover blir det å dra på treningscamp i Gargia.
Vi har vært på fine jaktturer i høst, og siden Isak på 14 er fullstendig bitt av bastllen, og kan gå med gevær første sesongen, har vi blitt pusha ut ofte! Og det er med glede å melde at de dårlige rypeårene er over, for det er godt med fugl!


Vi har fått satt de nye flotte hundehusene fra AKSIS inn i hundegårde, og det ser ut som hundene er storførnøyd med den nye boformen! Husene er isolerte i bunnen, og det merkes godt, de er lune og gode, og nå nybeisa i gyllen gul!
I skrivende stund snør det faktisk <3 å vi holder den urokkelige optimismen i hevd!! Nå blir alt så mye bedre!!
Vi har hatt litt stivhet blandt noen av de mest hardtarbeidene hundene, men det ser ut som det har blitt bedre i det siste. Ellers hadde vi en liten bittskade på Falk tidligere i høst, noe som resulterte i at han nok hadde fått en skade på en nerve under fremfoten og han har vært ute av trening i 4 uker! Bekymringverdig....men hen er nå i full vigør igjen og har kommet inn i treninga, så vi er kjempeglade for det!


Nå har Ida kommet hjem til Langfjorden og blir her til ober jul, og det er gode nyheter for oss! Hun er en god hjelper og det er alltid flott med en ekstra hånd i dette hundesirkuset vi lever i!!

Nå til helgen skulle vi ha arrangert Langfjordløpet! Det blir desverre også i år avlyst pga snømangel. Vi er jo som nevnt optimister, men her er det bare å stikke fingrene i jorda, eller i de få cm vi har med snø....desverre bare ikke nok!

Satser på vi snart er tilbake her på sida med flotte bilder fra lange vakre treningsturer innover fjellet!


 


13.Oktober 2011

Bedre sent enn aldri....
Har ingen gode unskyldninger for en så dårlig oppdatering er på hjemmesidene våre! Vi har en side på facebook og der skjer det noe litt oftere,men men.
Her på bruket er vi langt inne i høstreninga, og har akkurat får  firhjulingen tilbake fra verksted, så nå er den i tipp topp stand. Handleren vår fra ifjor Olivia fra Belgia er tilbake og det er kjempe flott. Hun er veldig flink og arbeidsom, og tar mye av atv kjøringa og valpestellet! Vi hadde tre kull i sommer, og det ble rekordmange valper med to kull på 9 og ett på 8. Vi hadde regnet med at det skulle være greit å selge unna slik at vi satt igjen med ett ok antall, men det har vist seg å være et mettet marked på valpefronten. Vi har heldigvis ettehvert fått unna de vi trengte ved å selge eller sette bort, så nå er det 14 håpefulle flotte valper i kennelen. Vi har 33 voksene i trening hvorav det er et par pensjonister. Vi trener to 16 spann, og prøver å få litt flere treningsøkter inn enn det vi har brukt før om årene. Det er en herlig gjeng, vi syntes jo før VM at vi hadde verdens beste bikkkjer og det står vi ved...
Marianne er tatt opp på landslaget denne sesongen, etter de gode resultatene i 8 spannsklassen ifjor. Der er alikevel Arnes 100mil Finnmarksløpet som er hovedsatsingen i år. Marianne her meldt seg på Femund igjen, og Arne altså Finnmarksløpet. Olivia skal også kjøre Finnmarksløpet 500, og ser frem til det med stoor entusiasme og glede! Pasvik Trail ønsker vi alle å kjøre, men det gjenstår å se hvordan kalenderen går opp utover vinteren.
Høsten har vært varm og tørr, men nå er det snudd på skikkelig høstvær med sludd og snøen kryper nedover fjellsidene! Vi har hatt flotte jaktturer, med godt med ryper.
Vi har fått en ny sponsor i AKSIS som kommer i neste uke med nye hundehus til oss! Vi er så glade for den avtalen vi har fått med dem, og både to og firbeinte ser frem til nye isolerte rødmalte hundehus ! Jeg lover å komme med ett knippe bilder fra høstrening,jakt og nye hundehus når de er på plass!04.05.2011.
       PÅSKE OG VÅR ER SKITURER OG HUNDETURER OG ISFISKE - DET HERLIGE LIV I FINNMARK!

                                     
Etter Finnmarksløpet har vi hatt noen fine turer til fjells med forskjellige gjester, men mest har vi vært på tur med oss selv og gode venner. Vi har fortsatt masse snø og kjører rett på fjellet fra hundegården. Arne og Olivia har vært med hundekjørerklassen på Øytun i 8 dager på hovedfagstur, og i år kjørte de Finnmarksløpstraseen til 50mila motsatt veg.
Vi har solgt ut noen hunder, og har fortsatt noen på salglista for de som ønker seg en hund fra Parken Gård Husky er det bare å ta kontakt! Det er flere kull på gang også, og de første valpene er allerede født. Tale har fått 9 stk med verdensmester Sabel, en herlig gjeng!
Det har vært arrangert Barnas Finnmarksløp på Stengelsen hos Trine og Roger og det ble ett supert arrangement med 15 flotte og stolte hundekjørere som deltok i 3,4 og 5 spann i 2x20km. Mina var med og hadde en super helg med hundekjøring og overnatting i lavo.
Vi har hatt spennende besøk av Karina Hollekim og Ane Enderud som er basehoppere og frikjørere på ski. De var her å kjørte hund med oss iforbindelse med at det lages en film om Karina som som er på beina igjen etter at hun for 5 år siden skadet seg stygt i en fallskjermulykke. Det blir artig å se resultatet når det kommer iløpet av høsten


24.03.2011                                   VEL OVERSTÅTT  FINNMARKSLØP

                                  
Da er vi vel hjemme igjen og uværet har herja i dagesvis...men Finnmarksløpet gikk i fantastisk vær også iår, og vi hadde en fantastisk reise gjennom 500km av Finnmark som endte på en super 2.plass og sølvmedalje i MN langdistanse 8 spann.
Jeg startet ut som nr 42 av 76 startende og spannet bestod av Tyv og Sabel, Bolero og Amigo, Solan og Nuni, og Falk og Burka. Sistnevnte tok plassen til Fink som plutselig haltet fredag før start og dermed ikke fikk være med! Spannet var godt restituert etter litt sykdom og fungerte utrolig bra, selvom det ekstra ekstra lille fra Femund kanskje manglet! Jeg kjørte forbi de fleste foran meg og kom inn til Skoganvarre som en av de første med en av de beste kjøretidene. Vi kjørte ut igjen etter ca 4 timer og hadde en flott etappe over Gaisene til Levajok, alle jobbet godt og spiste godt! Neste strekke på Tanaelva mot Karasjok var det tunge spor og sola gjorde det varmt og tungt, og når Sabel måtte i sleden pga ett sårt håndledd føltes det som en lang dag på jobben...men etappetiden var alikevel god selvom jeg tapte litt til de argeste konkurrentene. Etappen fra Karasjok til Jergul med 7 hunder gikk kjemebra, og jeg tror jeg har beste etappetid, så inn til siste sjekkpunkt var jeg bare 9 min etter Ole Sigleif som ledet og 7 min etter Elisabeth Edland. Etter 6 timer pause var det det siste og lengste strekket som skulle kjøres og det ble meget spennende...Ole fikk problemer rett etter start og dermed fikk også Elisabeth litt trøbbel rett nede på elva. Dette gjorde at jeg kjørte forbi begge ganske med en gang, og ledet dermed løpet for første gang! Denne ledelsen holdt jeg til etter Soussjavre, men da var plutselig Elisabeth bak meg igjen etter å ha vært ute av mitt syne i flere mil. Vi kjørte likt og holdt sammen til vi var over Isjavrre, men da når det igjen ble solskinn og godvær, seg hun fra meg mot Jotka. Jeg ga aldri helt opp håpet om å ta henne igjen, men det viste seg at de hadde det lettere og hadde større trøkk enn vi hadde på slutten, så hun fikk revansje etter Femund og slo meg denne gangen!
Det har vært en ny utrolig flott opplevelse for meg å kjøre løp, hundene er fantastiske, og Finnmarksløpet er såå flinke til å gi det beste til oss som utøvere, men også til hele Norge via NRK sine sendinger på Tv.
Tusen takk igjen til alle som har fulgt oss og sendt varme gode tanker, og hjertelig tusen takk til de som har sponset oss slik at vi kan få oppleve slike magiske øyeblikk i samspill med hundene våre og den vakre naturen rundt oss! 


09.03.2011.                                              FINNMARKSLØPET

Da er det dagen før avgang til Alta og årets Finnmarksløp! Det er mye nerver isving både for Marianne og for Lance Ranger som begge skal stå på startstreken Lørdag 12 mars. Lance er rookie og har det kanskje "værst", men vi er begge spente og klare for vinterens vakreste eventyr! Det er mye som skal være på plass og iorden, men vi nærmer oss, og imorgen tidlig er vi klare å på tur til Alta for å levere inn depotsekker også er det kjøremøter som står på planen. I morgen kveld er det Boreales festival åpning og presentasjon av alle kjørerne. Det er nesten 80 deltagere i 500km 8 spanns klassen og Marianne har startnr 44, mens Lance skal avgårde som nr 54. NRK vil følge løpet og ha daglige sendinger på TV. Det er Lars Monsen og Anne Rimmen som er programledere og vil nok gi alt for å vise verden det aller beste fra hundekjøringeventyret som ligger foran oss. Siden jeg vant Femundløpet 400km blir jeg fremstillt som en av favorittene på årets løp....jeg starter med det samme spannet som jeg kjørte til seier med i VM og vi skal gjøre det aller beste vi kan får å levere ett godt løp, med ett forhåpentilgvis godt resultat! Det blir hard konkrranse, så her er ingenting avgjort før vi er ved målpassering mandag ettermiddag/kveld! Arne og Adel som er Lance's kone vil være handlere for han, men jeg har Stein Roness og vår handler Olivia med på laget. Dette blir spennende, så følg med på www.finnmarkslopet.no og på NRK. Det er mulig det blir litt oppdateringer på facebook sida mi også underveis. Vil på nytt benytte annledningen til å takke alle støttespillere, dere er veldig viktige alle sammen!

                                               

                                        
NYHETER

16.02.11                                                      VI VANT

                                      
Det har fortsatt ikke gått helt opp for meg, men det er ikke desto mindre helt sant at vi kom allerførst tilbake til Røros i årets Femundløp, og ble dermed den aller første verdensmesteren i langdistanse 400 km med 8 spann! Vi som var på laget var Tyv og Sabel, Fink og Falk, Amigo og Bolereo, Nuni og Solan- superhandlere Arne og Trine og Marianne fikk gleden av å styre skuta!

                                       

Jeg hadde ambisjoner om å hevde meg og ville gjerne vinne, men fra det og til å faktisk klare å komme først av 134 hundespann er jo et stykke veg! Det rare er at når alt klaffer så er det på sett og vis enkelt! Jeff King har sagt at når han har vunnet Iditarod,når alt går på "skinner" så er det som "travel on a magic carpet" å den følelsen fikk jeg gleden av å oppleve under dette løpet. Jeg vet at 400km ikke kan samenlignes med hverken Iditarod eller 100mila på Finnmarksløpet, men 8 spann klassen er en egen klasse og bør få den kreditering og oppmerksomhet den fortjener! Vi kjørte så fort iår at vi tok alle på senga....det var Arne som måtte gjøre ansvarlige oppmerksom på at vi var på tur inn, ellers hadde det ikke bare mangler VM komitee og TV, men også tidtakning etc.
Jeg hadde en god følelse før start, selvom jeg var veldig nervøs, og lurte på om jeg skulle bytte ut en hund å ta en av unghundene som gikk på Ida sitt spann. Jeg beholdt de 8 jeg hadde bestemt meg for, og det var utrolig godt å se de alle fungere så opptimalt! Alle 8 kom i mål, og det var ingen skader eller problemer underveis. Jeg kjørte de samme lederne hele vegen, og byttet heller ikke possisjon på noen av de andre. Vi har holdt en gjennomsnittsfart på over 15km/t hele vegen, og det tror jeg er det raskeste det har vært kjørt noe landistanseløp i Norge noen sinne. Jeg valgte å la alle hundene masseres før start for det hadde jeg god erfaring med fra sist jeg kjørte Femundløpet. Hundene liker det godt, og damene er utrolig dyktige til å løse opp spenninger og gi tips om hvor det sitter "rusk#  så man kan fokusere ekstra på under løpet. De er jo som alle som kommer borti Alaskan Huskys utrolig imponert over den fysikken og det gemyttet hundene våre har, og det er en glede å kunne gi toppatletene denne ekstra behandlingen før løp!
Løpet bød på lite vansklige utfordringer for oss, men man må være ektremt skjerpa, og ha full fokus hele tiden. Jeg hadde ny slede som fungerte utrolig bra, så de utfordingene løypa hadde takla vi heldigvis bra! Jeg opplevde at løypa i all hovedsak var bra, noe bløtt og hullete, men stort sett en såle som lederne Tyv og Sabel var kjempeflinke til å finne. Vi fikk mange flotte naturopplevelser underveis, og det var sterkt å kjøre fredagskvelden nedover Isderen i flammende nordlys! Jeg følte nesten det hadde blitt med meg nedover for å vinke god tur....Vi hadde to elger som kryssa sporet rett foran oss, å når vi lå først i sporet fikk vi både ryper og storfugl helt på nært hold!
Vi var enige her på bruket før løpet at uansett hvordan det ville gå så har vi verdens beste hundegjeng :o) og tilfredstillelsen det er å få vise verden at vi faktisk har verdens beste 8 spann er enorm!
Tusen takk til alle støttespillere og sponsorer som har hjulpet oss. Vi er priviligerte som har så mange som hjelper til når det trengs, og mange som oppriktig gleder seg med oss!
Nå ser vi frem mot neste løp som er Finnmarksløpet 12 mars. Vi kommer til å stille to 8 spann i 50 mila og vi gleder oss!


                                        


29.01.11.                                  FEMUNDLØPET VM I LANGDISTANSE 400KM 8 SPANN


Da er det endelig tid før avreise sørover og vi har nå det meste under kontroll! Meningen var at jeg skulle legge ut litt bilder her fra dagens treningstur, men dessverre sviktet elektronikken meg så det blir nok bare tekst....Olivia og jeg kjørte en tur innover fjellet idag med de som skal være med på Femundløpet og de utvalgte på mitt spann er  Tyv,Sabel,Nuni,Fink,Solan, Falk, Bolero og Amigo. På Ida sitt spann er de utvalgte Kimberly,Burka,Frøya,Svuku,Engel, Chopper,Krishna, Røst. I tilegg tar vi med oss en reservehund itilfelle det skulle skje noe uvntet og en hund som vi skal låne bort til en fra Frankmotunet. Vi har forberedt oss godt, og gleder oss til denne happeningen som jo er ekstra spesiell siden det er det første VM i langdistanse som noen gang har vært arrangert.

Det er litt av et puslespill å få til å stemme før en sånn konkurranse, og jeg vil gjerne få takke alle som stiller opp for oss. Mamma har sponset meg med en ny slede og det er en ny opplevelse å kjøre slede med den Skunken, pappa har sponset med startkontigent, og  her i Langfjord passer besteforeldre og onkler og tanter Isak og Mina, og Kolbjørn har lånt bort bilen sin så vi kan kjøre trygt nedover! Vi har støtte fra Herbalife med produkter som gjør utfordringen enklere, og vi har Vom og Hundemat og Kobuk med på laget! Ellers vil jeg gjerne takke alle som støtter og stiller opp :o)

Avisa NATIONEN har tatt kontakt og vil lage ett tosiders oppslag om Femundløpet lørdag 5 feb. De har spurt om de kan lage en profil om meg, så da må alle kjøpe den avisen førstkommende lørdag. Ellers har Arne tenkt og prøve å legge ut nyheter under løpet på FACEBOOK. Så dere som måtte  ønske å få tilgang på den infoen må finne meg der og bli en venn!!28.01.2011.                                                     GODT NYTT ÅR!!


Kineserne feirer nytt år i disse dager....å siden ting tar tid her så får vi bare si at -det er bedre sent enn aldri! Her er vi godt igang med 2011 selv om jeg har vært lite flink til å oppdatere disse sidene her på hjemme sida. Vi har en facebook side som heter Parken Gård Husky og jeg her min side på FB og der har vi vært flinkere til å legge inn nyheter!

Alta todagers ble som sedvanlig arrangert den første helgen i januar. Nytt av året var at distansen var endret til 2x82km med 5 timer pause imellom. Arne deltok med 12 spann i denne klassen mens Olivia kjørte 2x 50 dag en og dag to sånn som løpet tradisjonellt har vært arrangert. Arne hadde valgt først og kjørte med de 12 anntatt beste og fikk en flott gjennomkjøring og endte på 2.plass bare 4 min etter Roger Dahl, og med beste tid andre runde. Olivia var uheldig og mista spannet første dagen, så da var hennes debut som løpskjører ødelagt selvom det iogforseg gikk fint da en av de andre stoppet spannet og alle var helt iorden..men hun kom meget sterkt tilbake på andre runde og hadde beste tid av alle i hennes klasse 8 spann :o)

På Troms Quest lånte vi ut noen hunder, men deltok ikke selv! De hundene som gikk herfra gjorde jobben sin og vi fikk prøvd ut noen litt uerfarene hunder.

Nå nærmer det seg avreise til Femundløpet og  VM med stormskritt og det begynner å krible alvorlig!! Vi er så heldige at med litt økonomisk hjelp fra vår venn og sponsor Lance Ranger så klarer vi å stille ett spann til Ida også, så nå er det to 8 spann på startstreken på VM I LANGDISTANSE 400 km. Starten går fredag 4 februar kl 12.

I morgen søndag så skal vi ut på siste sledetur før avreise mandag så da skal jeg legge ut litt mere info og bilder fra oss her på Parken Gård Husky!
Arkiv: Før 200820092010 | 2011 | 2012
 


 
PARKEN GÅRD HUSKY
 
Kontaktperson: Marianne Skjøthaug
Adresse: Parken Gård, N-9545  LANGFJORDBOTN
Mobil: +47 99265604/99104103
Webebside: www.parkengaard-husky.no
E-post: post@parkengaard-husky.no
 
 

 


© LightWeb