LightWEB
LightWeb
Nyheter 2012
Arkiv: Før 2008200920102011 | 2012 |

12.09.2012.                       SESONGSTART OG SPENNENDE PLANER FOR NESTE ÅR                                           


Vi er en månede inn i høstreninga, og vi har hatt tre 12 spann i trening frem til nå! Det var meningen at vår venn og sponsor Lance Ranger skulle kjøre 50mila med våre hunder igjen iår, men siden det ikke blir noe av så kommer vi til å redusere hundeantallet noe utover høsten!

Det er alltid gøy å komme igang om høsten, og iår er det ikke bare våre spann vi følger nøye med, men også  vår tidligere handler Olivia som bor i bygda og trener ett 8 spann frem mot 50mila, for av de er det 4 av våre unghunder. Vi er utrolig godt fornøyd med åringene iår, de er meget lovende og herlige å jobbe med!

                                                                   IT'S ALL ARNES FAULT

                                             

                                            

Pete og Emma er ett vennepar fra 10 år tilbake når Pete var turist med oss på en hundetur over vidda! Han har siden da drømt om å komme til Norge å kjøre Finnmarksløpet! Nå har vi hjulpet dem til å realisere drømmen og de er innlosjert i Aspen som er huset til våre gode venner Stein og Trine for ett år. De har med seg sine 9 Siberian huskies, og skal målretta trene dem frem til 50 mila i mars! Så i lille Langfjordboten trenes nå minst 5 spann med Finnmarksløpet 500 eller 1000 som hovedmål og alle har ett utspring fra Parken Gård Husky!! So It's all Arnes fault.......


                                             

Vi har fått to nye handlere denne sesongen, og de er også som de vi har hatt de siste 5 årene utlendinger! Natasha og Jacob kommer fra Tyskland, men er av russisk og polsk opprinnelse, så når alle hundekjørerene i bygda møtes er det meget internasjonalt!! Det er viktig å ha gode hjelpere å vi er glad for at vi har to motiverte og flinke handlere på gården. 


ARNE OVER GRØNNLAND I NANSENS FOTSPOR OG MARIANNE KJØRER FINNMARKSLØPET 1000 KM


Ja, det er de store planene for årets sesong og vi er ydmyke,spente  og motiverte til hver vår store "happening" denne vinteren! Arne er blitt invitert til å gå over Grønnland med vår sponsor Lance Ranger. De skal gå Nansen ruten 125 år etter at Nansen krysset Grønnland, og denne ekspedisjonen kommer til å ta ca 4 uker. De skal samle inn penger til en skole for handikappede barn på Mauritius gjennom 

The rangerfoundation mauritius, som er Lance sitt prosjekt. Når dette ble bestemt, så bestemte samtidig Arne seg for ikke å kjøre 100mila iår, og dette var starten på mange runder i Mariannes hode som resulterte i påmelding på 1000km Finnmarksløpet 2013! Arne drar ikke på tur før etter at Finnmarksløpet er over så han er med som superhandler heldigvis :-) så her er det bare å brette opp armene og trene både to og firbeinte mot sesongens store utfordringer!! 


                                               

Akkurat de siste dagene har vi hatt denne gjengen midt i løypa, og siden det også er opp i 15 grader så har det vært treningstopp for hundene noen dager, men vi  gleder oss over høstens andre herligheter.....

                                                 20.06.12.                                                   Midtsommersolverv 


                     

                                       


                                       


Vi har pakka bort sledene for lengst og nå er naturen på det aller grønneste :-) det er utrolig frodig og vakkert med ett landskap farget i grønt og hvitt og blått! Nå skal det sies at det har vært en kald og hustrig vår hittill med bare få fine og varme soldager. Vi har alikevel en optimistisk holdning...og vi har hatt fine toppturer til fots også har vi hatt stor fest for Isak som ble konfirmert 10 juni.                                       13.06.12                       Barnas Finnmarksløp, Langfjordrennet, siste sledetur denne sesongen 1.Mai helgen er det duket for det årlige Topptur telemarksrennet Langfjordrennet (www.breogvandring.no ) og selvom været ikke viste seg fra den beste siden ble det ett flott renn også iår med mange deltagere! Isak perset sin tid opp og var meget fornøyd med det! Mina var med i rekrutt klassen og vant sammenlagt etter å ha beste tid opp og nestbeste tid ned! Ei kjempefornøyd og sprek 12 åring :-) som vi er veldig stolte av!! På etter middagen var det klart for første etappe av Barnas Finnmarksløp som vi arrangerte her i Langfjordbotn iår.

Det var 16 barn fra 8 til 13 år som deltok i to klasser , inntil 3 hunder og inntil 6 hunder. NRK Super var med og filmet hele løpet som gikk over to dager med en etappe hver dag på ca 16 km. Halvveis var det obligatorisk stopp med snacking av hundene og sokking av en hund! Det ble ett meget vellykket arrangement som ble dratt iland av masse glade unger og hunder og flinke engasjerte foreldre.
Mina vant sin klasse og var selvfølgelig veldig fornøyd med det!! Hun brukte vinner sleden min fra Femund og den likte hun veldig godt!


Siste sledetur denne sesongen ble gjort i Pinse tida, da var det fantastisk føre enda på fjellet, men dessverre så var det så mye dårlig vær i vår at midnattsol turene ble veldig få.

Vi har inngått en for sponsor avtale med LABB hundefor, dette tørrforet har vi brukt i flere år før og det har vunnet mange priser. Dt er meget smakelig og hundene er meget fornyde med den nye menyen! Vi er og storfornøyde ikke mint med tanke på at det er norskprodusert kortreist mat!!

26.03.12.                                                    FINNMARKSLØPET 2012 1000KM

                                               

Det har nå gått en arbeidsuke siden vi kom hjem etter årets store styrkeprøve å årets største mål Arne's Finnmarksløp 14 hunder 1000km. Det er to år siden sist Arne stod på startsreken på 100mila og vi hadde store forhåpninger til årets løp. Etter at Ida og Marianne tok de to øverdte plasseringene på Femundløpet 400 så ble det satt press på Arne og favorittstempelet kom ganske raskt! Vi visste at spannet var godt og hadde både ønsker og trua på at dette ville holde til en meget god plassering, men ingen vet bedre enn Arne hvor langt og tøfft Finnmarksløpet er, og om man ikke har alle marginer på sin side så holder det ikke. Vi hadde Finnmarksløpet som hovedmål, og det kan vel hende at sitat Arne " Marianne brukte opp all farta på Femundløpet" er riktig, det er iallefall mange som sier at man vanskelig kan ha toppform på to løp samme sesong!
Så helt fornøyde er vi vel ikke, men heller ikke misfornøyd! Det er en prestasjon å komme igjennom, og i år var det en del utfordringer vi ikke har sett før. Det var varmt og det er langt fra ideelt for hundene, og ekstra tøfft ble det kanskje etter ett veldig kaldt Femundløp. Det er mulig at noen av hundene utviklet en form for kuldeallergi på Femund som slo ut som lungebetennelse på Finnmarksløpet. Det ble ganske dramatisk utover i løpet hvor relativt mange hunder spredt utover i feltet fikk høy puls, feber og lungebetennelse. Vi har alldri opplevd dette før, men med utrolig flinke vetrinærer så ble de to våre Falk og Nuni friske etter medisinering.

Vår Handler Olivia kjørte sitt første langdistanseløp Finnmarksløpet 500km med våre hunder, hun fullførte en godt løp på 26 plass. Hun var meget fornøyd selv, og vi er stolte av henne og spannet!

Det ble laget blogg både før og under løpet så der ligger det dokumntert dag for dag hvordan det utviklet seg. Derfor kommer det ikke noen grundig oppsummering her på sida, men jeg legger ut en del bilder fra løpet som dere kan kose dere med. Vi vil selvfølgelig få takke alle de som er med oss å gjør dette "eventyrlivet" mulig. Vi forsaker en del ved å jobbe for å holde oss på toppen av langdistanse konkurranse kjøring, og de sponsorene og samarbeidspartnerene vi har er alle veldig viktige brikker!
TUSEN TAKK

KOBUK-  VOM OG HUNDEMAT- HERBALIFE - DOGVITALITY- SLEDMONKY- AKSIS- LANCE RANGER-  FAMILIEN
                                            

03.03.12.                              EN UKE IGJEN TIL ÅRETS FINNMARKSLØP


Arne har tatt med seg sine 14 utvalgte til årets 100mil å dratt på en treningstur innover fjellet. Det har snødd kraftig i det siste, og idag er vi glade for at det er noen som har kjørt på fjellet før oss med snøscooter så det er litt spor! Arne har oppretta en blogg som skal følge han og spannet og oss som er handlere gjennom tida fra forberedelser denne uka før start,og selvsagt gjennom løpet. Det er storesøster Randi som hjelper oss her og det er vi kjempeglade for. Det blir en ny og spennende måte å å vise frem og synligjøre det vi driver med, og også en arena å vise frem våre sponsorer!

arneshappyhusky.blogspot.com  -følg med oss der!27.02.12                                                        DOGVITALITY

Vi har fått masse herlig nysnø, og nå ligner vinteren på sånn det var i gamledager!! Vi er inne i de siste ukene før Finnmarksløpet og det er mange ting som skal på plass. Mye logistikk å stille to spann på Finnmarksløpet, og denne uken er vi heldige å ha en ekstra kennelhjelp som er utplassert fra Øytun. Hundene virker i godt slag,og vi tror de er veldig klare for årets store styrkeprøve, 1000km gjennom Finnmark. Vi er stolte over å kunne meddele at vi nå har begynt med Dogvitality, som er ett meget bra kosttilskudd til hund. Vi har brukt dette på løpshundene i tidligere sesonger, og håper på at dette kan være med på å gi det lille ekstra for å nå helt til toppen!
En av verdensmestrene, og en av de beste hundene vi har heter FALK, og han er iår en av profilene som Finnmarksløpet vil vise frem og bruke i sin markedsføring og formidling av hundeløpet!


19.02.12          DOBBEL SEIER PÅ FEMUNDLØPET 2012 400KM

It ansvarlig har forsømt seg, men kan ikke hverken sparkes eller unnskyldes.....det tar bare litt tid..... 
Men jeg skal komme med en liten oppsumering nå....Vi dro til Røros som ifjor og Ida og Marianne skulle kjøre hvert sitt 8 spann i 400km  I fjor ble Marianne Verdensmester og Ida tok en flott 26 plass med unghundspannet. Vi hadde ambisjoner i år også, og trodde vi skulle klare topp 10, og Marianne med mesteparten av spannet fra ifjor dro nedover med ett klart mål om å vinne! Men nytt løp og nye muligheter er det for alle som står på startstreken, så ingenting er gitt....Iår ble det veldig kaldt, og det elementet ble en ekstra utfordring både for hunder og hundekjørerene. De som startet på 600km en dag før oss hadde ned mot 45 kuldegrader, og det resulerete i mange frostskader på både folk og dyr. Det ga oss som startet dagen etter en advarsel om å ta kulda ekstra på alvor, og heldigvis så falt diverse viktige faktorer på plass i siste liten!! Jeg bekymra meg litt for at storjakka mi var blitt litt fri for dun på armene og at dette skulle bli ett problem i kulda. Så jeg var Røros rundt for å kjøpe meg en tynn dunjakke og ha under....uten hell! Men damen på G-sport ante råd, å tilbød meg å låne sin på løpet siden hun ikke hadde en å selge :-)) å sånn ble det, jeg kjørte hele løpet med den jakka, og den var akkurat det jeg trengte! Snakk om service! Så etter at jeg hadde ordnet meg med klær, ekstra hånvarmere på sleden, hånd og fotvarmere å ha på kroppen etc, så var det bare å finne frem de beskyttende Katadindekkene vi hadde til hann hundene. Rett før start oppdager vi at de ikke er med, å stemningen ble mildt sakt laber....men det ordnet seg også! 10 minutter før start snakker Arne med Snorre Næss som utrolig nok har fem å låne meg slik at jeg kan dekke til alle gutta slik jeg hadde planlagt, takk og pris!

Så da er det bare å fokusere på det som ligger foran oss, vi har forberedt oss godt å vi vet hva som gjelder, men kulda gjør at fokus blir først å fremst å passe på både seg selv og hundene slik at det ikke blir problemer. Vi kjører godt første trekke og kommer inn til Tufsingdal som spann nr 2, på en meget god tid, selvom jeg har stoppet flere ganger å stått på skutermatta å følt at jeg har tatt det om ikke rolig men allafall meget kontrollert. Etter 1 time pause er det ut igjen, og alle har fått en liten pust i bakken og litt mat så vi er klare1 Men etter bare noen få minutter skjønner jeg at det er noe med lederhunden Tyv. Hun gikk foran hele vegen både på Femund og Finnmark ifjor, og jeg vet meget godt hva hun er godt for, så når hun begynner å tulle å vegre seg litt, tar jeg det tegnet alvorlig å snur etter 10 minutter å kjører tilbake til sjekkpunktet med henne. En meget viktig hund er ute å vi har bare såvidt startet...jaja det må man bare koble ut, å fokusere på de som er igjen. En utfordring i år var at en av de andre lederene mine Fink, hadde løpetid så de fem gutta i spannet hadde litt delt fokus til tider. Når Tyv ble satt ut hadde jeg to ledertisper igjen Nuni og Fink og de måtte gå sammen eller Fink alene og Nuni med en annen foran. Dette ga litt hodebry på neste etappe, hvor jeg måtte bytte litt rundt på hundene i spannet, og igjen ble det en del stopp, og jeg opplevde turen som utfordrene iforhold til både dette og kulda, som gjorde at jeg ofte var fremme hos hannhundene og sjekket at det ikke var antydninger til frostskader.


Underveis mot Drevsjø var det noe med Chopper....han jobbet veldig godt hele vegen fullt trøkk i galopp, men når farten gikk ned i trav hadde han litt rufsete gange å jeg så at han var litt halt. Men fant ingenting på han, han spiste å jobba som en helt, så igjen hadde vi en god tid inn til neste sjekkpunkt, hvis vi trakk ifra de minimun 20min jeg tapte på å måtte snu med Tyv. Etter 3 timer hvile på Drevsjø var det tid for å gjøre seg klar. Alle hundene hadde spist og hvilt godt, men Chopper var hoven i frembeinet og måtte ut! Så nede i 6 hunder på andre sjekkpunkt, og når Dronninga på spannet Nuni på 8 år hadde antydninger til halting før vi skulle starte ut ble plutselig fokus forandret. Nå ble jeg bekymret for at jeg ikke skulle ha hunder nok til å komme meg til mål! Hvis Nuni må ut så må en av hannhundene gå sammen med løpske Fink foran å det visste jeg ikke ville gå. Jeg finner ikke noe på Nuni, hun har ikke tegn til smerte noe sted, og etter at vetrinæren har sett på henne å jeg har varmet henne opp med å løpe rundt med henne en stund og massere, så halter hun egentlig ikke mere. Så da er det bare å håpe på det beste, må bare kjøre ut, og hvis Nuni ikke kan trekke så får jeg snu, men prøve må jeg jo!


Det går som bare det :-) Nuni har ingen problemer i det hele tatt og 6spannet jobber kjempegodt! Det er kaldt og trått føre, men vi tar igjen spann og det går egentlig veldig bra. Det er meningen å kjøre rett igjennom Søvollen til Tynset, men jeg teller veldig på knappene over fjellet. Kanskje jeg bare skal "safe" det helt å ta en pause på Søvollen siden jeg bare har 6 hunder igjen? Etterhvert bestemmer jeg meg for å ikke gi meg.....hundene går godt å hvis jeg kjører rett videre så får jeg kjøre på dagen å hvile på Tynset ikveldinga i mange timer. Så etter en liten snackepause å en HERBALIFE shake er det bare å kjøre videre og hundene er fanatstiske :-) De vegrer seg ikke ett øyeblikk, starter rett ut, og jobber som helter den laange vegen mot Tynset. Jeg vet ikke hvilken plassering jeg er på, men jeg kjører forbi de spannene som ligger foran meg på sporet etterhvert, og ligger som første spann i løypa, akkurat som jeg hadde gjort året før! Iår var det imidlertid utgjevning av starttida på siste obligatoriske hvile, så det kunne komme mange etter meg, men fortsatt lede ut fra siste sjekkpunkt! Arne er i fyr å flamme og kjempefornøyd med oss når vi kommer inn til Tynset. Dere har kjørt kjempegodt, og har nesten like god tid fra Søvollen som storspannene,men du leder ikke...DET GJØR IDA!!! 
Det var utrolig artig å ganske uvirkelig! Vi lå som første og andre spann på siste sjekkpunkt HURRA!! Jeg måtte vente en time før Ida kom inn til Tynset, å det betydde da at hun startet 30min før meg ut fra siste stasjon. Jeg viste at jeg kjørte mye fortere enn henne på dette strekket ifjor, og at spannet mitt skulle være litt bedre, men jeg var langt ifra sikker på at jeg skulle klare å ta henne igjen. Jeg kjørte 14 minutter fortere enn henne opp til Tolga, og etter det tok det vel en drøy time før jeg hadde tatt henne igjen! Hvis jeg klarte å ta henne igjen hadde vi nok begge trua på at det ville være jeg som kom først i mål, men vi kjørte løp, og hadde ikke avtalt noe på forehånd! Jeg kjørte foran en stund før vi stoppet å snacket hundene, da kjørte jeg litt fra Ida, men etter en stund var hun plutselig bak meg igjen! Hun prøvde å passere men det ville ikke lederene hennes...eller det vil jo si at de er mine egentlig å det skulle mye til for Ida å få de til å passere meg og spannet mitt, de var lykkelig gjenforent med resten av flokken og lå fint bak meg inn mot Røros! Det ble en lang og kald etappe, men jeg jobba å sparka å løp hele vegen og holdt varmen......inn mot mål var det en heftig nedkjøring og da holdt spannet mitt litt høyere fart enn Ida's så inn mot Malmplassen og mål seg vi fra med ett minutt!! Å jeg vant igjen :-)) utrolig godt, og at Ida kom inn på andre plassen ett minutt etter meg var helt utrolig bra. Vi tok dobbelt seier med hunder fra Parken Gård Husky og det gikk over en time før spann nr tre kom inn til Røros- det er vel nesten utklassing? Ett fantastisk løp, en utrolig reise og en ubeskrivelig følelse å gjenta suksessen fra ifjor, og toppe det med Ida's andreplass! Vi er super førnøyde alle sammen, og ser med glede og spenning frem mot Finnmarksløpet og Arnes 100 mil om tre uker! Vi har godfølelsen og har tenkt å holde på den en stund fremover!
Tusen takk til alle som har heiet og hilst og gratulert :-) å tusen takk til våre sponsorer som er uvurderlige for å kunne gjøre en jobb god nok til å vinne når det gjelder!09.01.12.                                         GODT NYTT ÅR MED SEIER I FØRSTE LØP


Den første helgen i det nye året 2012 startet med Alta to dagers som er et hundeløp over 160km 2 x 80 med 5 timers hvile. Vi her på Parken hadde 3 spann med Arne i 12 spann olivia i 8 spann og Ida med unghunder i 2x50km.
Vi har vært veldig spente på hvordan treningen egentlig har vært i høst og på førjulsvinteren siden vi ikke har hatt sledeføre! Men den nitidige firhjulskjøringa med noen gode sledeturer i Alta har vært bra, for Arne kjørte inn til seier etter å ha ledet løpet hele vegen!! Olivia kjørte sitt første lenger løp og kom inn til en flott tredjeplass med ett friskt og lykkelig 8 spann, men Ida som kjølrte unghunder i 2 x 50 km også var fornøyd med spannet og en femteplass! Det er et kort løp, men det gir en pekepinn på hvor man ligger i løypa, og det ga oss mange gode svar før neste løp som er Femundløpet om noen uker! Marianne og Ida kjører hvert sitt 8 spann som i fjor, og Arne blir med ned som superhandler og manager!
Så helgas løp var en herlig opptur og god inspirasjon til det videre treningsarbeidet som ligger foran oss, og i natt fikk vi nesten 30 cm snø, og det var fantastisk deilig!

Arkiv: Før 2008200920102011 | 2012 |
 


 
PARKEN GÅRD HUSKY
 
Kontaktperson: Marianne Skjøthaug
Adresse: Parken Gård, N-9545  LANGFJORDBOTN
Mobil: +47 99265604/99104103
Webebside: www.parkengaard-husky.no
E-post: post@parkengaard-husky.no
 
 

 


© LightWeb