Hundekjøring som livsstil

Vi har over 30 års erfaring med sledehunder og hundekjøring i Finnmark. Det er utrolig mye arbeid som ligger bak det å oppdra og trene et godt spann. Mye av dette er usynlig hvis du bare har opplevd hundekjøring fra sidelinjen eller gjennom besøk i en hundegård. En ting er de lange dagene og det harde arbeidet, men en annen er samspillet og tilliten du bygger med hundene når du jobber med dem. Det kan rett og slett ikke sammenlignes.

Livet som hundekjører

Hundekjøring er mer enn en lidenskap, det er en livsstil. Det er en identitet og en alt-oppslukende måte å leve på. Kjærligheten til hundene og higet etter nye, store opplevelser er noe av det som driver oss som hundekjørere. Fremtiden er full av eventyr, nye valper om sommeren, gleden med å trene unghundene, muligheten til å delta på hundeløp og møte andre likesinnede og spenneningen ved å se om vi har trent nok eller ikke - det er det vi lever for. Vi elsker å se hundene vokse fra valper til fullt-utviklede løpshunder. Det er både spennende og givende og det å ha en hundegård full av lykkelige hunder er den aller største gleden.

Lidenskap for hundekjøring

Hundekjøring handler også om lidenskap. For hundene, for naturen og for den spesielle nærheten en får til begge gjennom livet som hundekjører. Det å bli tvunget ut, uansett vær og vind, året rundt, og få flytte på egne grenser, gir en utrolig følelse av mestring, ydmykhet og takknemlighet.

Verdens beste hunder

Det er et privilegium å tilby gjestene våre en smak av livet vi lever her i Langfjordbotn, med hundene, gården og naturen. Alle hundekjørere tenker nok at de har de beste hundene, men vi har faktisk bevis for det da vi i 2011 vant verdensmesterskapet i hundekjøring. Vi elsker å dele hundene våre med gjestene og vise dem den fantastiske naturopplevelsen en kan få på en hundeslede.

NB